Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hivatásos Tűzoltóság képes leírás - Tűzoltó.tlap.hu
részletek »

Hivatásos Tűzoltóság - Tűzoltó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tuzolto.tlap.hu » Hivatásos Tűzoltóság
Keresés
Találatok száma - 33 db
Baja HÖT

Baja HÖT

Végigtekintve a bajai tűzoltóság történetén kitűnik, hogy a szinte állandó anyagi gondok ellenére sosem szűnt meg létezni, valahogy mindig tovább tudott működni. A legszükségesebb pénzügyi támogatást a mindenkori fenntartó mindig előteremtette, mert ez a település egyszerűen nem nélkülözhetett egy olyan szervezetet amely mindenkor perceken belül bevethet, legyen az tűzvész, özönvíz szerű esőzés, vagy a Duna áradása. Természetesen elengedhetetlenül szükség volt a mindenkori működéshez olyan emberekre is, akik vállalták ezt a cseppet sem veszélytelen hivatást.

Barcs HÖT

Barcs HÖT

Barcson 1881. szeptember 9-én alakult meg az Önkéntes Tűzoltó Egylet. Kezdeményezője, és főparancsnoka Gróf Széchenyi Ferenc tarnócai birtokos volt. Az egyesület elnökének Kreisz Ferencet, titkárának Dr. Piszár Antalt választották meg. Az elkészített réz pecsétnyomó, jelenleg is megtalálható a barcsi Dráva Múzeumban. 1882-83 között felépült a szertár, mely a régi mentőállomás épülete volt, jelenleg a Suzuki márkakereskedés. 1951-53 -ig a Somogy Megyei Tűzoltó Osztályparancsnokság II. sz. örseként működött., a Dél-fűrész területén az üzem tűzveszélyessége miatt.

Budapest HÖT

Budapest HÖT

A veszélybe került emberek mentése során a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság egységei gyakran szembesülnek olyan kihívásokkal, amelyek az általános tűzoltási és műszaki mentési szakmai ismereteken túl, különleges felkészültséget illetve különleges eszközök alkalmazását igénylik. Ilyenkor kerülnek bevetésre a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság országosan is egyedülálló képzettséggel, illetve eszközökkel felszerelt tűzoltói. Ők azok, akik feladataikat szédítő magasságokban és mélységekben hajtják végre földön, vízen, levegőben. A Speciális Mentési Parancsnokságon működnek a rohamszolgálatok, a búvár szolgálat és a mentőkutyás szolgálat.

Dunaújváros HÖT

Dunaújváros HÖT

Szeretettel üdvözlöm megújult és friss, aktív tartalommal feltöltött honlapunkon. Remélem, hogy oldalainkon böngészve sok hasznos és érdekes információt talál tűzoltóságunk működésével, tevékenységével, állományával kapcsolatban. Megismerheti szervezetünk felépítését, a tűzoltó autókat (gépjárműfecskendőket, és különleges szereket). Híreket olvashat beavatkozásainkról, és egyéb velünk kapcsolatos eseményekről. Képeket találhat a jelentősebb káresetekről, ünnepségekről. Az információ menüpontban térképen megtekintheti laktanyánk pontos helyét.

Gyöngyös HÖT

Gyöngyös HÖT

Szent Flórián a tűzoltók védőszentje Az egyik legfélelmetesebb elemi erőtől, a tűztől való rettegés keltette életre Flóriánnak, az 'Isten tűzoltójának alakját. A tűzoltók számára Flórián a tűzoltó munka lényegét testesíti meg: az állhatatosságot, becsületet, embertársaik megsegítését.

Gyula HÖT

Gyula HÖT

A tűzvészek elleni védekezés mindig fontos kötelessége volt a közösségeknek. A tűzrendészeti szabályok, büntetések és őrködések ellenére időről-időre nagy pusztítást végzett a vörös kakas. (Gyulán 1766, 1769, 1794, 1801, 1820, 1854 és 1882 bizonyult végzetes esztendőnek, amikor is a szétterjedő lángok hatalmas anyagi károkat okoztak.) Tűzoltáshoz szükséges eszközöket (fecskendőket, vízipuskákat, hordókat, vödröket, lándzsákat) már a XVIII. századtól kezdve tartottak az önkormányzatok - így Gyula városa is -, de a tűzoltószervezetek megalakítására csak a XIX. század második felében került sor. A hivatásos tűzoltó testületek mellett számos önkéntes egylet alakult.

Jászberény HÖT

Jászberény HÖT

Ön Jászberény Város Önkormányzata Hívatásos Tűzoltósága honlapját olvassa. Tisztelettel üdvözöljük és köszönjük, hogy érdeklődik irántunk. Röviden szeretnénk tájékoztatni tűzoltóságunk feladatairól, felépítéséről, elhelyezkedéséről és több más aktuális kérdésről. Amennyiben munkájához, tanulmányaihoz szükséges, úgy segítséget kaphat a tűzvédelmi jogszabályok, a hatósági és a szakhatósági ügyintézés legfontosabb kérdéseiben való eligazodáshoz is a Tűzmegelőzés című főmenűből. Megismerheti múltunkat és jelenünket. Informálódhat a Jászságban bekövetkezett tűz és káresetekről, több éves statisztikai adatokról és a legfrissebb eseményekről. Megismerheti munkatársainkat, technikai eszközeinket.

Kapuvár HÖT

Kapuvár HÖT

Napjainkban mindenki számára alapvető joga, és kiemelt fontosságú igénye a biztonsághoz való jog, a biztonságos környezetben való élet. A biztonság egyik alapvető tényezője a tűzbiztonság a tűzkárok minimalizálása A tűzkárok csökkentését legeredményesebben úgy oldhatjuk meg, hogy az észlelés és a beavatkozás között eltelt időt minimálisra csökkentjük. Az észlelés valamint a jelzés között idő csökkentésével (átjelzés a tűzoltóságra) jelentősen csökkenhet ez az idő. A tűzjelző rendszerek nagyon gyorsan képesek a tűzet jelezni, úgy hogy a téves jelzések száma minimális. Vannak olyan épületek, amelyek esetében a késedelmes tűzjelzés, a veszélyhelyzet olyan növekedésével jár amely esetén már nem vállalható kockázat. A felügyeletet ellátó személyzet, ismeret hiánya, tájékozatlansága mindig magában hordja a bizonytalansági tényezőt, késedelmes jelzést, amely percekben, millió forintokban, esetleg emberi életekben mérhető.

Kiskunfélegyháza HÖT

Kiskunfélegyháza HÖT

Célkitűzésünk hogy minden állampolgár számára legyenek elérhetőek a minőségi szolgáltatások, ezen szolgáltatások színvonala a gazdaságossági szempontok érvényesítésével lényeges többletráfordítás nélkül javuljon, mérséklődjék az indokolatlan társadalmi és területi egyenlőtlenség.

Hirdetés
Makó HÖT

Makó HÖT

1995-ben az önkormányzathoz került a makói tűzoltóság is. Ebben az évben elindult a tűzoltó laktanya építése az Eötvös utca 3-5. szám alatt. Az új tűzoltó laktanya átadására 1996. október 19-én került sor, amely után a küllemében is a város díszeként megépült laktanyában kényelmes otthonra lelt a hivatását gyakorló személyi állomány. Az önkormányzativá válás a makói tűzoltók életében egy modernizációs folyamat elindulását jelentette. Ez a fejlődés, fejlesztés napjainkban is tart. 2009. júniusában pályázati forrásból került beszerzésre egy Renault Kerax 4x4 TVF 6.9 V vízszállító különleges szer, így jelenleg a 2 db Mercedes 1234 RB TLF 4000 gépjárműfecskendővel,1 Magirus gépezetes tolólétrával és 1 Mercedes Sprinter műszaki mentő szerrel szolgálja tűzoltóságunk, Makó és a környező települések tűzvédelmét.

Marcali HÖT

Marcali HÖT

A Marcali Hivatásos Tűzoltóparancsnokság megalakulására 1953-ban került sor. Az állami tűzoltóság előtti időszakban a település tűzvédelmét Pataki Ignác parancsnok vezetésével fémjelzett önkéntes tűzoltóegyesület látta el, amely jól szervezett, tekintélyes létszámú, és a kor színvonalán hatékonyan működő testület volt 1890-es évekig visszanyúló gyökerekkel.

Mátészalka HÖT

Mátészalka HÖT

Hatósági munkánk során 120 ellenőrzést tartunk gazdálkodó szerveknél,intézményeknél, szakhatósági munkák pedig 350 eljárásra terjed ki. Létszámunk 75 fő, az utóbbi időkben igencsak megfiatalodott állományunk átlagéletkora 29 év. Házon belül több szakma szakemberei is megtalálhatók, ezt jól kamatoztatjuk, hasznosítjuk amikor a felszerelések és a laktanya állagának megóvása érdekében végzett karbantartásokat, javításokat nagy mértékben önerőből végezzük. Az elmúlt években sikeres pályázatokkal sikerült szert tennünk a mai kor követelményeinek megfelelő gépjárműfecskendőkre így egy Mercedes 4000-es és egy 2000-es gépjárműfecskendőre. Felszereléseink közé tartozik még egy Tü-3-as gépjárműfecskendőből átalakított vízszállító, IFA W 50 DL-30-as gépezetes tolólétra és a Mátészalka-holland testvérvárosától Zevenaar-tól 1991-ben kapott Mercedes műszaki mentőszer. A pályázatok elnyerésében nagy szerepet játszott az Önkormányzat elismerése, pozitív szemlélete és anyagi támogatása.

Miskolc HÖT

Miskolc HÖT

Tűzoltóságunk a Bükk hegység lábánál fekvő csodálatos fekvésű városban látja el mentő és megelőző tevékenységét. Működési területünkhöz tartozó Miskolcon és vonzáskörzetének 35 településén, közel 300 ezer lakos él. Önkormányzati fenntartású hivatásos szervezetünk létszáma 156 fő - a legnagyobbak egyike az országban -, mely két laktanyában teljesít szolgálatot. A Miskolc belvárosában található Dózsa György úti központi telephelyünk mellett van egy alegységünk a Diósgyőri városrészben is, a korábban több tízezer főt foglalkoztató nehézipari üzemek közelében. Itt áll egy időben állandó készenlétben 30-35 fő tűzoltó, akik vészhelyzetben a leggyorsabban bevethető egységként képesek a kárelhárítási, műszaki mentési, és tűzoltási feladatokat ellátni. Az ország egyik regionális, un. katasztrófavédelmi bázisát is mi üzemeltetjük a rendelkezésünkre álló különleges csere-felépítményes gépjárművekkel.

Mosonmagyaróvár HÖT

Mosonmagyaróvár HÖT

Örömmel üdvözlöm Önt az általam vezetett intézmény honlapján. Természetesen ez az internetes oldal kevés ahhoz, hogy múltunkat, jelenünket, a mindennapi életünket, küzdelmeinket és terveinket bemutassuk, de talán elég ahhoz, hogy figyelmét felkeltsük a téma és a tűzvédelem valamint a tűzoltó hivatás iránt. Az interneten való megjelenésünkkel is szeretnék Önhöz / Önökhöz közelebb kerülni, biztostani azt, hogy minél szélesebb tájékoztatást kapjon. Amennyiben a tűzoltóságunk weblapja nem adja meg a szükséges tájékoztatást, kérdése vagy észrevétele van, kérem forduljon hozzám vagy munkatársaimhoz segítségért.

Nagykanizsa HÖT

Nagykanizsa HÖT

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága napjainkban már egy teljesen professzionista, tűzoltási - műszaki mentési, ill. katasztrófavédelmi feladatokon túl tűzvédelmi szakhatósági és hatósági jogkörben is funkcionál. Alapfeladatán túl, mint rendvédelmi szerv városunk egyik nagyon fontos és meghatározó intézménye. Működési ill. illetékességi körzete jelentősen túl nyúlik városunk, ill. kistérségünk határain. A Nyugat-Dunántúli Régió hivatásos tűzoltóságai között az egyik legtöbbet vonuló és beavatkozó tűzoltóság a miénk. Városunk elhelyezkedése a 7. sz. főútvonal, az M7-es autópálya, valamint a két felső küszöbértékű létesítmény, a térség 65 településének tűzvédelmén túl igen speciális és jelentős feladatokat ró tűzoltóságunkra.

Nyírbátor HÖT

Nyírbátor HÖT

1996. január 01-e óta, mint Nyírbátor Város Önkormányzata Hivatásos Tűzoltósága működünk. Az állomány táblázat szerint jelenleg 54 fő a teljes létszámunk, akik közül 46-an 24/48 órás váltásos munkaidőrendszerben dolgoznak. A parancsnokság technikai állomány táblázata 1995-ben 1 db Csepel-Metz típusú gépjárműfecskendővel, és egy feszítő-vágó berendezéssel bővült. Az eddigi legnagyobb mértékű technikai fejlesztésre 1998-ban került sor, amikor is a parancsnokságra - pályázat útján egy Mercedes Rosen-bauer TLF 4000 és egy Mercedes Rosenbauer TLF 2000 típusú gépjár műfecskendő került beszerzésre. Távlati terveink közül a legnagyobb horderejű egy új, a kor követelményeinek minden tekintetben megfelelő tűzoltó-laktanya építése.

Nyíregyháza HÖT

Nyíregyháza HÖT

A 120 éves tűzoltóság történetének vonulási számát tekintve legkiemelkedőbb éve 2003 volt. Az országban - a fővárost nem számítva - a legtöbb esetet, 1889-et regisztráltunk. Létszámunk 107 fő, melyből 101 hivatásos, 5 fő közalkalmazott és 1 fő önkormányzati finanszírozású. Munkánkat 3 fő polgári szolgálatos is segítette. Rekordot értünk el a szakhatósági ügyek számában is 3015 ügy elintézésével. Nagyot léptünk előre az elhelyezési és szociális körülmények tekintetében is. Bővítettük a daru szertárát, klímatizáltuk a legénységi hálókat és irodákat, felújítottuk a reggelizőt, a konyhát és új vendégszobát alakítottunk ki.

Tuti menü