Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tűzoltó linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Tűzoltó képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: tuzolto.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 84 db
A tűzoltóautók és a tűzoltás világenciklopédiája

A tűzoltóautók és a tűzoltás világenciklopédiája

Tűz és tűzoltás - a világ tűzoltóautóinak illusztrált enciklopédiája, több mint 700 kép a régi korok és napjaink tűzoltó-felszereseiről. Talán a tűzoltóautók a leglátványosabb és legbonyolultabb járművek. Feltűnő fényes színük, villogó különleges fényjelzésük, vijjogó szirénájuk számtalan szerelvényük mindig magukra vonják a figyelmet. Könyvünkben enciklopédiaszerűen ismertetjük a világ vezető tűzoltóautó-típusait és -gyártóit, áttekintjük a tűzoltás történetét a római kortól napjainkig.Első rész: A tűzoltóautók és a tűzoltás világa. Második rész: Tűzoltóautó-gyártók A-tól Z-ig.

Abádszalók ÖT

Abádszalók ÖT

A tűzoltóság a jelenlegi - köztestületi - szervezeti formába 1997 novemberébe alakult át. Alapításában Abádszalók, Tiszabura, Tiszaderzs telepűlések valamint az Abádszalóki Tűzoltó Egyesület vett részt. Kisköre település 2002 január.1-el kérte felvételét. E telpülés mentő tűzvédelmét 2007 január 1-ig láttuk el. A köztestületben a főfoglakozású tűzoltók magánszemélyként, az alapító ökormányzatok - ha igényt tartanak rá - és az egyesület jogiszemélyenként egy szavazattal tagok A jogi személyiségű tagok delegálják az elnökség tagjait, akiket a közgyűlés vállaszt meg. Ha nem kapja meg a delegált az egyszerű szavazattöbbséget, akkor a delegálónak új személyt kell állítania.

Árvíz esetén

Árvíz esetén

A folyó vízszintje hóolvadás, jégtorlódás vagy heves esőzések miatt megemelkedik, majd kilép a medréből és elárasztja a vidéket. Víz alá kerülhetnek lakot települések, ipari és más objektumok, termőföldek; sérülhetnek a víz-, gáz- villamos és hírközlő berendezések; fertőzés és járványveszély alakulhat ki.

Atomerőmű Tűzoltóság

Atomerőmű Tűzoltóság

A paksi atomerőmű területén 1986. április elseje óta látnak el hivatásos tűzoltók készenléti szolgálatot. Az eltelt évek alatt számos kisebb-nagyobb változáson ment keresztül a csapat. Először az Országos Tűzoltó Parancsnokság önálló parancsnokságot szervezett, majd 1994. július 1-i dátummal zökkenőmentesen alakultak át főfoglalkozású létesítményi tűzoltósággá. A történet eddig szokványos, és semmi különleges nincs benne. Ám az azóta eltelt több esztendő alatt olyan fejlődésen ment keresztül ez a tűzoltóság, ami mind technikailag, mind az emberi erőforrást tekintve példa értékű lehet. A tűzoltóság vezetői felismerték, hogy nem elég jól teljesíteni, országos szinten különleges tudásukat bizonyítani. Kell a jó PR, mindezt el kell tudni adni.

Baja HÖT

Baja HÖT

Végigtekintve a bajai tűzoltóság történetén kitűnik, hogy a szinte állandó anyagi gondok ellenére sosem szűnt meg létezni, valahogy mindig tovább tudott működni. A legszükségesebb pénzügyi támogatást a mindenkori fenntartó mindig előteremtette, mert ez a település egyszerűen nem nélkülözhetett egy olyan szervezetet amely mindenkor perceken belül bevethet, legyen az tűzvész, özönvíz szerű esőzés, vagy a Duna áradása. Természetesen elengedhetetlenül szükség volt a mindenkori működéshez olyan emberekre is, akik vállalták ezt a cseppet sem veszélytelen hivatást.

Barcs HÖT

Barcs HÖT

Barcson 1881. szeptember 9-én alakult meg az Önkéntes Tűzoltó Egylet. Kezdeményezője, és főparancsnoka Gróf Széchenyi Ferenc tarnócai birtokos volt. Az egyesület elnökének Kreisz Ferencet, titkárának Dr. Piszár Antalt választották meg. Az elkészített réz pecsétnyomó, jelenleg is megtalálható a barcsi Dráva Múzeumban. 1882-83 között felépült a szertár, mely a régi mentőállomás épülete volt, jelenleg a Suzuki márkakereskedés. 1951-53 -ig a Somogy Megyei Tűzoltó Osztályparancsnokság II. sz. örseként működött., a Dél-fűrész területén az üzem tűzveszélyessége miatt.

Bátaszék ÖT

Bátaszék ÖT

A Bátaszéki Önkéntes Tűzoltóság 2006. december elsején kezdte meg működését. Alapítói: Alsónyék, Báta, Bátaapáti, Bátaszék, Mórágy, Pörböly települések önkormányzatai, és a Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A Bátaszéki Önkéntes Tűzoltóság működési területe a fent említett települések kül- és belterülete.

Battonya ÖTE

Battonya ÖTE

A Böte tagsága 2001-ben 18 főről 24-re gyarapodott. Jelenleg ez a 20 fő látja el az egyesület munkáját. Tevékenységünk igen összetett. Többek között szerepel a tűzvédelem, tűzmegelőzési feladatok mellett: a műszaki mentés, a víz elleni védekezés, az ifjúság felkészítése a segítőkészség (mint pozitív emberi tulajdonság) tovább vitelére, az itt élők tájékoztatása, a különböző ünnepek szervezésében való részvétel, és még sorolhatnám sokrétűségünket. Ennek köszönhető, hogy egy újabb kihívást keresünk magunknak, ezek mellé.

Bm Kok

Bm Kok

Honlapunk létrehozásával intézményünk bemutatását, illetőleg a nálunk folyó oktatási tevékenységről való tájékoztatást tűztük ki célul. Tesszük ezt egyrészt azért, hogy a tűzoltó, a polgári védelmi, valamint a katasztrófa-elhárítási szakmai ismeretek iránt érdeklődők és a képzésben való részvételre kötelezettek átfogó információkat kapjanak intézményünkről, másrészt hogy a társszervek, valamint az oktatási munkánkkal kapcsolatba kerülő szervezetek, intézmények iskolánk múltjáról, jelenéről, szervezeti felépítéséről, fő feladatairól, a képzés rendszeréről közvetlen, hasznos segítséget kapjanak.

Hirdetés
Böhönye ÖT

Böhönye ÖT

Az egyesület és a helyi önkormányzat közösen hozta létre a köztestületet 2005 -ben. A köztestület létrehozásában nagy szerepe volt Heizler György tűzoltó ezredes úrnak a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatójának és Molnár József úrnak az egyesület elnökének, aki akkor a helyi polgármester is volt egyben. A tűzoltóság igazi működése 2006. december 1.-től indult, amikor saját önálló működési területet kapott. Azóta is 9 település (Böhönye, Inke, Nagybajom, Nemesdéd, Nemeskisfalud, Szenyér, Tapsony, Varászló, Vése), több 10 ezer fő lakosságszám mellett 36 ezer hektár mező -és erdőterület tartozik a védelmünk alá. A területünket 2 nagy forgalmú főút osztja szét (61,68 főutak), ahol naponta 10 ezernél is több gépjármű halad át.

BTSZ

BTSZ

A Budapesti Tűzoltó Szövetség célja a közrend védelme, a műszaki mentés és a katasztrófa elhárítás hatékonyabbá tétele érdekében: - segíteni a tűz elleni védekezést, és a műszaki mentést a tűzoltóságok, tűzvédelmi szervezetek és egyesületek tevékenységét; - közreműködni a tűzoltóságok tűzvédelmi szervezetek és egyesületek szakmai munkája hatékonyabbá tételéhez szükséges személyi, tárgyi és anyagi feltételek biztosításában; - közreműködni a tűzoltóságok, tűzvédelmi szervezetek és egyesületek nemzetközi kapcsolatainak létrehozásában, ápolásában és továbbfejlesztésében.

Budapest HÖT

Budapest HÖT

A veszélybe került emberek mentése során a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság egységei gyakran szembesülnek olyan kihívásokkal, amelyek az általános tűzoltási és műszaki mentési szakmai ismereteken túl, különleges felkészültséget illetve különleges eszközök alkalmazását igénylik. Ilyenkor kerülnek bevetésre a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság országosan is egyedülálló képzettséggel, illetve eszközökkel felszerelt tűzoltói. Ők azok, akik feladataikat szédítő magasságokban és mélységekben hajtják végre földön, vízen, levegőben. A Speciális Mentési Parancsnokságon működnek a rohamszolgálatok, a búvár szolgálat és a mentőkutyás szolgálat.

Budapest XIII. ker. ÖTE

Budapest XIII. ker. ÖTE

Az egyesület alapító tagjainak szándéka szerint a jövőben kiemelt figyelmet fordítunk a tűzoltó hagyományőrzésre. A szervezetünk megalakulása előtt, mint baráti kör, és mint hivatásos tűzoltó bajtársak szerepeltünk.

Coloplast

Coloplast

A cég biztonságpolitikájának és a saját, jól felfogott érdekeinek szem előtt tartásának köszönhetően, a tulajdonos a magyar vezetéssel karöltve úgy döntött, hogy a Coloplast Hungary Kft. tatabányai létesítményében, a tűz elleni védelem érdekében létrehoz egy létesítményi tűzoltó csapatot. Tette mindezt annak tudatában, hogy a 118/1996 (VII.24.) Kormányrendelet ( a létesítményi tűzoltóságokra vonatkozó részletes szabályokról') értelmében nem volt a létesítmény kötelezve tűzoltóság felállítására, hiszen a gyár egész területe le van fedve automatikus tűzjelző és oltó berendezéssel.

Csorvás ÖTE

Csorvás ÖTE

Az ősi elemmel, a tűzzel vívott harc végigvonul az emberiség történetén, Csorváson is a község megalakulásától kezdve gondot fordítottak a tűzvédelemre, de ennek szabályozott módja nem volt. Mindezek hatására 1878. március 3-án a község képviselőtestülete felállította az első rendőrséget, amelynek feladata a közbiztonság mellett a tűzrendőri feladatok ellátása is. A község első tűzvédelmi szabályrendelete1879-ben alakult meg. A tűzjelzést az egyházaknál lévő harangok félreverésével bárki leadhatta, aki tűzesetet észlelt. Ez volt a helyzet a községben az első komolyabb tűzvészig, amely 1888. áprilisában pusztított a községben. Méreteiről nincs adatunk, de mindmáig ez a legnagyobb tűzvész a község történetében. A tűzvész után az Orosházi Járás főszolgabírója felszólította a község vezetését, hogy erősítse meg a tűzvédelmet, elrendelte egy újabb tűzoltófecskendő beszerzését.

D-M-M-D Kft

D-M-M-D Kft

D-M-M-D Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A D-M-M-D Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. megalakulása óta fő tevékenységének az egyéni védőeszközök, munkaruházati termékek és tűzvédelmi felszerelések forgalmazását tekinti. Célunk olyan termékválaszték kialakítása, amelyből minden kedves partnerünk ki tudja választani a számára legmegfelelőbbet. Amennyiben szükségesnek ítéli, munkatársaink segítséget nyújtanak Önnek szakmai tanácsaikkal. Termékeink választékát folyamatosan bővítjük, törekszünk arra, hogy vásárlóink számára mindig a legjobb és legkorszerűbb termékkel álljunk rendelkezésre. Amennyiben áruházunkban mégsem találja tevékenységének végzéséhez szükséges eszközöket, felszereléseket, tekintse meg az alábbi linkeken található katalógusokat, melyek termékkínálatunk részét képezik. A termékek vásárlását az info@munkavedelmiwebbolt.hu email címen, vagy az ügyfélszolgálati telefonszámunkon kezdeményezheti. Reméljük, hamarosan elégedett vásárlóink körében tisztelhetjük Önt is. D-M-M-D Kft. vezetősége

Dercen

Dercen

A Derceni Egyházi Önkéntes Tűzoltó Alakulat 2005. december 25.-én alakult meg azzal a céllal, hogy a bajbajutott embereket segítse, értékeiket megmentse. Az Alakulat létrehozásának gondolata először az 1998, valamint 2000 évi árvizekkor megfogalmazódott a Gyülekezet vezetőségében, mert már akkor is nagy aggodalommal néztük embertársaink szenvedését és veszteségét. Mezővári, Sárosoroszi, Csetfalva, Bótrágy, Visk és Tekeháza községekben meg is próbáltunk segíteni embertársainkon, de akkor még nem nyílt rá lehetőség, hogy valamilyen mentési eszközökkel is rendelkezzünk.

Tuti menü