Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szakmai oldalak, hírek képes leírás - Tűzoltó.tlap.hu
részletek »

Szakmai oldalak, hírek - Tűzoltó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tuzolto.tlap.hu » Szakmai oldalak, hírek
Keresés
Találatok száma - 10 db
A tűzoltóautók és a tűzoltás világenciklopédiája

A tűzoltóautók és a tűzoltás világenciklopédiája

Tűz és tűzoltás - a világ tűzoltóautóinak illusztrált enciklopédiája, több mint 700 kép a régi korok és napjaink tűzoltó-felszereseiről. Talán a tűzoltóautók a leglátványosabb és legbonyolultabb járművek. Feltűnő fényes színük, villogó különleges fényjelzésük, vijjogó szirénájuk számtalan szerelvényük mindig magukra vonják a figyelmet. Könyvünkben enciklopédiaszerűen ismertetjük a világ vezető tűzoltóautó-típusait és -gyártóit, áttekintjük a tűzoltás történetét a római kortól napjainkig.Első rész: A tűzoltóautók és a tűzoltás világa. Második rész: Tűzoltóautó-gyártók A-tól Z-ig.

Harcolj vagy menekülj

Harcolj vagy menekülj

A riportkönyvben Moldova György bemutatja a tűzoltók izgalmas munkáját. A tűzoltók között több főiskolát, egyetemet végzett embert találunk. Izgalmas kérdés, hogy valaki orvos végzettséggel miért a tűzoltó hivatást választja. A könyvben végig követhetjük a tűzoltók munkáját, élesben a riasztástól, a tűz eloltásáig.

Katasztrófa információs portál

Katasztrófa információs portál

Az emberiség történetében igen sok esemény volt, ami mérete, illetve jelentősége, vagy jellege miatt bekerült a tragédiák fekete könyvébe. Földrengések, szökőárak, vulkánkitörések, majd a technikai fejlődéssel párhuzamosan hajókatasztrófák, repülőgép balesetek... Voltak olyan katasztrófák, amelyek önmagukban emberéletek százezreit oltották ki, és voltak olyanok, amelyek kisebb közösségeket súlyosan érintettek igen súlyosan. Voltak olyanok, amelyek hatása évtizedekig megmaradt az élő környezetben és olyanok, amik után a hatalmas anyagi károkat csak megbecsülni lehetett. Az alábbi adatbázis megpróbál segítséget nyújtani az érdeklődőknek, a tanulóknak az egyes események mélyebb megismerésében. A feldolgozott esetek és az összesített adatbázisok folyamatosan bővülnek.

Lánglovagok

Lánglovagok

A Lánglovagok szerzői törekednek a legszakszerűbb információk közlésére, kétirányú igényt kielégítve ezzel: egyrészt a laikus állampolgár igényét a hírekre, melyek az eseményekre és következményeikre, a tűzoltóság reagálására, operatív tevékenységére vonatkoznak. (Ez utóbbiak adott esetben megnyugvással töltik el, arra gondolva, hogy baj esetén, rövid időn belül megérkezik a segítség). Másfelől a tűzoltóság tagjainak igényét próbálja teljesíteni, állampolgárként és főként tűzoltó szakmai szemmel tekintve az eseményeket, példákat, esetleg ötleteket merítve a kárfelszámolás mikéntjéből.

Magyar tűzoltóemlékek

Magyar tűzoltóemlékek

Gróf Széchenyi István fiának, Széchenyi Ödönnek a kezdeményezésére a tűzoltóegyesületek szervezetbe tömörültek és megalapították a Magyar Tűzoltószövetséget. A Kárpát-medencében - a legkisebb falvakban és a nagyvárosokban is - olyan emberek fogtak össze, akik azonnal segítettek a tűz- és káreseteknél, a katasztrófahelyzetekben. Belső tartásukat tükrözték a külső megjelenési formák. Fotóalbumunk e nagyszerű embereknek állít emléket.

Sugárcső

Sugárcső

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nagy hagyománya van a tűzoltói mozgalomnak. A kiegyezést követően sorra alakultak a megyében az önkéntes tűzoltó egyletek, egyesületek. A települések vezetői átérezték a tűz elleni védekezés felelősségét.

Tűzoltók Virtus

Tűzoltók Virtus

Miért is jött létre ez a internetes ujság? alán nincs mindenki tisztában azzal, mit is csinálnak a tűzoltók. Sokan csak azt látják, szirénázva sietnek valahová, tüzet oltanak, autóroncsból embereket, sérülteket emelnek ki. De ezen kivűl? Sokan azt gondolják, mikor nincs riasztás, csak bent pihennek a laktanyában. Ez koránt sem így van. Tantermi foglalkozások, oktatások, szerelési gyakorlatok a laktanyában, helyismereti foglalkozások a város különböző objektumaiban ( lakóépületek, ipari létesítmények).

Tűztorony

Tűztorony

Reményeink szerint az új tárhelyen oldalunk gyorsabb lesz és kevesebb hibával fog működni! Az elmúlt napokban tapasztalt kellemetlenségekért (nem működött, akadozott az oldal elérhetősége) elnézést kérünk.

Tűzvédelmi szabályzat készítés

Tűzvédelmi szabályzat készítés

Amit vállalunk: Tűzvédelmi szabályzat készítés és tűzvédelmi vizsgálat. A legátfogóbb, legprecízebb tűzvédelem Budapesten. Teljes körű tűzvédelmi oktatás gyakorlattal egybekötve. Ellenőrizzük az épület biztonságát, a taktikai pontokon a tűzvédelmi berendezések meglétét és minőségét, valamint biztosítjuk tűzvédelmi eszközök pótlását. A tűzvédelem igen fontos manapság. Mind cégeknél, mind iskoláknál figyelembe kell venni a tűz lehetséges veszélyforrásait. Erre kínálunk mi megoldást tűzvédelmi oktatással, tűzvédelem, tűzvédelmi eszközök beszerzésével és elhelyezésével.

Hirdetés
Védelem

Védelem

A Védelem eddigi közel 2000 cikkét rendszeresen használják továbbképzési anyagként, a régi lapszámokat már elajándékoztuk, a CD-k hasonló sorsra jutottak. Az igénylők száma pedig gyarapodott. Nosza tegyük fel az egészet az Internetre! Ez sem kis vállalkozás, de ennél magasabbra tettük a mércét.

Tuti menü